Після потужних обстрілів газовики і військові посилюють захист для підземних газосховищ

Середа, 12 червня 2024, 14:45 -
 
GETTY IMAGES

АТ "Укртрансгаз" АТ "НАК "Нафтогаз України" 30 травня без торгів уклало угоду з ДП "Центральний проектний інститут" Міністерства оборони України щодо розробки захисту для своїх об’єктів вартістю 1,16 млн грн. 

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Прозорро".

Видання нагадало, що вперше потужні обстріли газосховищ на Львівщині відбулись цієї весни. В тому числі росіяни били "кинджалами". 

"В результаті в березні-квітні було пошкоджено певне обладнання. Але поки що без критичних наслідків. В львівських газосховищах накопичується газ для опалювального сезону по всій Україні", - пишуть "Наші гроші". 

Реклама:

Проектанти Міноборони мають розробити концептуальні інженерні пропозиції для улаштування захисних споруд на об’єктах критичної інфраструктури. Закупівлю провели без торгів відповідно до Особливостей здійснення публічних закупівель під час воєнного стану, бо вона стосується захисту об’єктів підприємств нафтогазового комплексів.

Як зазначає видання, в обґрунтуванні сказано, що "Укртрансгаз" є особливо важливим об’єктом нафтогазової галузі. 

В результаті повітряних атак на його об’єкти пошкоджено виробничі приміщення, обладнання та системи підземного зберігання газу. 

Реклама:

"Закупівлю провели, щоб привести стан технічної захищеності об’єктів критичної інфраструктури та особливо важливих об’єктів "Укртрансгазу" до стану, який відповідатиме умовам безпеки та оборони об’єктів в умовах воєнного стану. Також метою є запобігання пошкодження та руйнування технологічного обладнання, вузлів та агрегатів, які використовуються для підземного зберігання газу", - написало видання. 

Нагадаємо:

Внаслідок російської атаки 7 червня під удари дронів потрапило дві нафтобази в Україні.

Економічна правда 

Реклама:
Слухайте подкаст "Хроніки економіки" на зручній платформі: