Цифрова трансформація України

Члени наглядової ради "Укренерго" звільняються: кажуть про політичний тиск

Вівторок, 3 вересня 2024, 15:17 -

Голова наглядової ради "Укренерго" Данієль Доббені та її член Педер Андерсон подали заяви про дострокове припинення повноважень на тлі звільнення Володимира Кудрицького.

Про це йдеться у заяві, яке поширила пресслужба НЕК "Укренерго".

"Ми вважаємо, що рішення про дострокове звільнення керівника "Укренерго" є політично вмотивованим і, за результатами представленого звіту, для нього не має жодних обґрунтованих підстав", - йдеться у повідомленні.

За їх словами, з перших днів роботи в наглядовій раді "Укренерго" вони відчували політичний тиск і спостерігали спроби в обхід конкурсу призначити в правління компанії людей, "професійні якості яких викликали сумніви".

Реклама:

"Ми регулярно отримували звіти від менеджменту Компанії під час засідань про негативний вплив на репутацію Компанії анонімних джерел в соцмережах та тиск на співробітників з боку правоохоронних органів", - продовжили вони в заяві.

На їх думку, корпоративне управління "Укренерго" поставлено під сумнів і вони не бачать можливості продовжувати роботу в наглядовій раді.

"Порушення принципів корпоративного управління та прийняття рішення про звільнення її керівника без доказу неналежного управління є неприйнятним, і може позначитися на подальшій співпраці "Укренерго" з операторами-членами ENTSO-E", - додали вони.

Реклама:

Нагадаємо:

За рішенням наглядової ради НЕК "Укренерго" від 2 вересня, Володимира Кудрицького було звільнено з посади очільника компанії.

Представники міжнародних фінансових організацій стурбовані можливим звільненням Володимира Кудрицького і закликають призупинити важливі управлінські рішення до формування наглядової ради "Укренерго".

Європейсько-українське енергетичне агентство (ЄУЕА) закликало наглядову раду НЕК "Укренерго" та президента Зеленського не поспішати із звільненням Володимира Кудрицького з посади очільника "Укренерго".

Економічна правда.

Реклама: