Новини 27 серпня: плани на закинуту АЕС, ліміти на карткові перекази

Вівторок, 27 серпня 2024, 21:00 -

Про "Енергоатом": Компанія готується до реалізації раніше занедбаного проєкту Чигиринської АЕС, уже зроблено перші кроки в цьому напрямку.

Про електроенергію: У середу 28 серпня графіки відключення світла застосовуватимуть протягом доби: вимикатимуть одночасно 2 черги.

РФ у понеділок 26 серпня вперше атакувала підстанції України касетними ракетами, але завдяки захисту втрачено було дуже невелику їх кількість.

Про транзит газу: Україна не має наміру продовжувати транзитний договір із Росією щодо газу, термін дії якого закінчується наприкінці 2024 року, у разі запиту з Європи готова обговорювати транзит газу інших постачальників через свою ГТС.

Реклама:

Про обмеження на перекази фізосіб: З 1 жовтня 2024 року Національний банк України на пів року встановлює ліміт у 150 тисяч грн на місяць (замість 100 тисяч, анонсованих раніше) для переказів фізосіб "з карти на карту".

Про ВВП-варанти: Кабінет міністрів ухвалив постанову, якою зупиняє обслуговування зобов'язань України перед низкою кредиторів за кредитами та єврооблігаціями, а також зобов'язань за ВВП-варантами.

Ексклюзив ЕП

Реклама:

Аномальна спека та два врожаї за сезон: як глобальне потепління вплине на економіку

Яким буде український клімат у майбутньому і як ці зміни вплинуть на економіку?

Економічна правда

Реклама: