Ціни на нафту впали через послаблення геополітичної напруги на Близькому Сході

Понеділок, 8 липня 2024, 09:00 -

Ціни на нафту впали після чотиритижневого зростання, оскільки перспектива угоди про припинення вогню в Газі послабила геополітичну напруженість на Близькому Сході. 

Про це повідомляє агентство Reuters.

Ф'ючерси на нафту марки Brent знизилися на 12 центів, або на 0,1%, до 86,42 долара за барель. Нафта WTI знизилась на 28 центів, або на 0,3%, до 82,88 долара за барель.

Переговори щодо американського плану припинення вогню, спрямованого на припинення дев'ятимісячної війни в Газі, тривають за посередництва Катару та Єгипту. 

Реклама:

"Якщо з переговорів про припинення вогню вийде щось конкретне, це на деякий час зніме частину геополітичних ставок з ринку", - сказав аналітик ІГ Тоні Сікамор з Сіднея.

Водночас інвестори оцінювали потенційні перебої в постачанні енергоносіїв до США через тропічний шторм "Берил". 

Порти Корпус-Крісті, Х'юстона, Галвестона, Фріпорта і Техас-Сіті були закриті в неділю для підготовки до шторму, який може перерости в ураган 2 категорії після того, як досягне узбережжя Техасу між Галвестоном і Корпус-Крісті.

Реклама:

Закриття портів може призвести до тимчасової зупинки експорту сирої нафти та зрідженого природного газу, поставок нафти на нафтопереробні заводи, а також поставок моторного палива з цих заводів. 

"Хоча це ставить під загрозу видобуток нафти і газу на шельфі, занепокоєння, коли шторм досягне суші, викликає потенційний вплив, який він може мати на інфраструктуру нафтопереробних заводів, - зазначають аналітики ING на чолі з Уорреном Паттерсоном у своїй записці.

Економічна правда.

Реклама: