Цифрова трансформація України

Російська нафта "Лукойлу" через українські санкції більше не потраплятиме в Угорщину

Середа, 17 липня 2024, 13:30 -

"Лукойл" припинив транспортування нафти в Угорщину з кінця червня 2024 року після того, як РНБО розширила проти нього санкції.

Про це повідомляє Bloomberg.

Посилення українських санкцій проти російського "Лукойлу" в кінці червня 2024 року заблокувало транзит його нафти в Угорщину.

Повідомляється, що "Лукойл" перебував під санкціями в Україні з 2018 року, але вони були обмеженими – стосувалися тільки виведення капіталів, обмеження торговельних операцій та заборони участі в приватизації чи оренді державного майна. 

Реклама:

У червні 2024 року РНБО суттєво їх розширила, додавши, зокрема, заборону на транзит.

"Зараз в Україні склалася юридична ситуація, згідно з якою "Лукойл" не здійснює постачання в Угорщину. Зараз ми працюємо над правовим рішенням", – сказав міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто журналістам після зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

Зазначається, що для угорської компанії "Mol" російські постачання забезпечують дві третини усієї сирої нафти, але не виключено, що вона зможе повністю замінити їх з 2025 року

Реклама:

Нагадаємо:

Щонайменше дюжина російських бізнесменів отримала понад 1 трлн руб. (11,3 млрд дол) за 2023 рік і в першому кварталі 2024 року у вигляді дивідендів.

В ніч на суботу 11 травня безпілотники Головного управління розвідки Міноборони України атакували Волгоградський нафтопереробний завод у Росії.

Реклама: