Цифрова трансформація України

Російські компанії масово шукають трудових мігрантів в Африці через брак робочих рук

Середа, 17 липня 2024, 10:58 -

На тлі зростаючого дефіциту робочих рук, викликаного війною в Україні, російські компанії почали масово шукати працівників у країнах Африки. 

Про це пише The Moscow Times з посиланням на дані рекрутингового сервісу hh.ru.

Як пише видання, у першій половині 2024 року кількість вакансій для представників "чорного континенту" зросла в десятки разів.

Найсильніше кількість вакансій від російських компаній зросла в Кенії - у 39 разів (зі 161 вакансії в першому півріччі 2023-го до 6,4 тис. вакансій у першому півріччі 2024-го). У Зімбабве показник збільшився у 15 разів, у Камеруні - у дев'ять разів, а в Замбії - у вісім разів. Крім того, різке зростання кількості вакансій було зафіксовано в Алжирі (у сім разів, до 1,7 тис.). 

Реклама:

Кількість запрошень для іноземних робітників збільшилася на 68%, фахівців сільського господарства - на 63%, працівників у сфері видобутку сировини і будівництва - на 53 і 51% відповідно. 

"Залучення мігрантів на позиції робітників і будівельників (загалом на низькокваліфіковані позиції) традиційно характерне для країн Середньої Азії, а цьогоріч - для низки країн Африки", - каже головна експертка hh.ru з ринку праці Наталя Даніна.

Нагадаємо:

Реклама:

У Держдумі РФ прогнозують обвал цін на нерухомість у Росії.

Економічна правда

Реклама: