Цифрова трансформація України

США виділить майже 1,1 мільярда доларів на підтримку вітчизняних електромобілів

Четвер, 11 липня 2024, 15:05 -

Адміністрація Байдена планує виділити американським автовиробникав майже 1,1 млрд дол для модернізації виробництва електрокарів.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що адміністрація Байдена планує виділити компаніям General Motors і Stellantis, материнській компанії Chrysler, майже 1,1 мільярда доларів у вигляді грантів на переобладнання заводів для виробництва електромобілів і комплектуючих.

Міністерство енергетики оголосило про заплановані гранти на суму 1,7 млрд доларів, які допоможуть профінансувати реконструкцію 11 заводів у восьми штатах, що перебувають у зоні ризику, щоб забезпечити виробництво 1 млн електромобілів на рік, зберегти 15 000 існуючих робочих місць і створити 3 000 нових робочих місць.

Реклама:

Міністерка енергетики Дженніфер Ґранхолм заявила, що понад десять років тому стало зрозуміло, що автовиробники, щоб прийняти майбутнє, потребують федерального партнера, особливо для того, щоб конкурувати з іншими країнами, які субсидують свою автомобільну промисловість, і саме в цьому полягає суть цих масштабних інвестицій.

Також в повідомленні додають, що Дональд Трамп різко розкритикував політику Байдена щодо електромобілів і пообіцяв змінити її, якщо вступить на посаду. 

Нагадаємо:

Реклама:

Перспектива запровадження європейських тарифів скоротила на 20-30 відсоткових пунктів зростання китайського експорту електромобілів та гібридних автомобілів за останні місяці.

Рішення щодо 38% тарифів прийнято після розслідування ЄС. Цей крок може скоротити імпорт електромобілів на чверть.

Уряд прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо готує потенційні нові тарифи на електромобілі китайського виробництва, щоб узгодити дії Канади з діями США та Європейського Союзу.

Президент Сполучених Штатів Джо Байден підвищує тарифні ставки на імпорт китайських товарів, серед яких напівпровідники, акумулятори, сонячні батареї та електромобілі. 

Реклама: