У ДТЕК заявили, що всі електростанції підлягають відновленню, але роботи займуть роки

П'ятниця, 28 червня 2024, 20:03 -

У компанії "ДТЕК Енерго" запевняють, що всі пошкоджені внаслідок війни електростанції підлягають відновленню, але на це можуть знадобитися роки.

Про це заявив генеральний директор компанії Ільдар Салєєв у Facebook.

За його словами, на сьогодні у компанії навіть не розглядаємо категорію "відновленню не підлягає". Всі обʼєкти будуть відновлені рано чи пізно. Росіяни атакували ТЕС "ДТЕК Енерго" понад 180 разів. Загалом втрачено 90% потужностей.

"Масштаб руйнувань такий, що на відновлювальні роботи потрібні не місяці, а роки. Це перш за все питання часу та наявності потрібного обладнання. Замовлення на виготовлення обладнання розміщені на виробництвах усіх континентів", – пояснив Салєєв.

Реклама:

Збитки за попередніми оцінками компанії сягають 350 млн дол і тільки цьогоріч на ремонти ТЕС піде 4 млрд грн коштів "ДТЕК Енерго". "Це наш мінімальний план, що ми можемо встигнути зробити цього року. Наші спеціалісти по всьому світу шукають запасне обладнання, яке можна купити, привезти і встановити", – наголосив Салєєв. 

Він також додав, що з міркувань безпеки інформацію щодо відновлення ТЕС не розголошують. 

Нагадаємо:

Реклама:

Нещодавно очільниця Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук заявила, що Бурштинська теплоелектростанція, яка сильно постраждала під час російських обстрілів, не підлягає відновленню.

Реклама:
Слухайте подкаст "Хроніки економіки" на зручній платформі: