Росія планує стати найбільшим постачальником газу до Китаю – росЗМІ

П'ятниця, 28 червня 2024, 15:48 -

У 2027 році Росія та Китай відкриють "Далекосхідний" маршрут для отримання більших об’ємів газу з Росії. 

Про це повідомляє російський "Інтерфакс".

Доставка газу "Далекосхідним" маршрутом в КНР почнеться за 2,5 роки у 2027.

"У 2027 році буде запущено "далекосхідний" маршрут на 10 млрд кубометрів газу на рік. З виходом "Сили Сибіру" і "Далекосхідного" маршруту на повне завантаження Росія стане найбільшим постачальником газу в Китай.", – сказав голова правління "Газпрому" Олексій Міллер.

Реклама:

Також він зауважив, що "Газпром" поступово збільшує постачання по "Силі Сибіру" і  вже наступного року газопровід вийде на задану експортну продуктивність - 38 млрд кубометрів газу на рік.

Зазначається, що лідером зростання споживання газу у світі залишатиметься Китай. За очікуваннями експертів, зокрема російських та китайських, до середини століття споживання газу в КНР подвоїться.

Нагадаємо:

Реклама:

Акціонери "Газпрому" на річних загальних зборах вирішили не оголошувати і не виплачувати дивіденди за підсумками 2023 року, ідеться в повідомленні холдингу.

Фінська державна компанія з постачання газу Gasum більше не закуповуватиме скраплений природний газ з РФ. Це сталося після запровадження 14 пакету санкцій ЄС.

Арбітражний суд Санкт-Петербурга заборонив французькій компанії Engie S.A. продовжити арбітражний розгляд проти "Газпром експорт" в Міжнародному арбітражному суді при Міжнародній торговій палаті.

Реклама:
Слухайте подкаст "Хроніки економіки" на зручній платформі: