Microsoft попереджає, що російські кібератаки стають "більш агресивними"

П'ятниця, 14 червня 2024, 18:58 -
 
Getty Images

"Витончені" російські кібератаки стають "більш агресивними", і їх може стати важче запобігти.

Про це повідомляє Sky News, посилаючись на інформацію віцепрезидента Microsoft Бреда Сміта Комітету з питань внутрішньої безпеки Палати представників Конгресу США.

Сміт попередив американських політиків про те, що Служба зовнішньої розвідки РФ (СЗР) "продовжує залишатися одним із найкращих ресурсів і найдосконаліших кіберагентств у світі".

За словами Сміта, за останній рік компанія Microsoft побачила, що СЗР стала "більш агресивною". Він пояснив, що тепер, коли фахівці виявляють діяльність Росії в інтернет-середовищі, вона не виходить з нього, а навпаки подвоює свої атаки.

Реклама:

Сміт також сказав, що необхідно підготуватися до ймовірності того, що опоненти США будуть "більш тісно співпрацювати в кіберпросторі".

"Одна справа брати участь у кібербою із чотирма окремими противниками (Росією, Китаєм, Північною Кореєю та Іраном – ред.), а зовсім інший сценарій, якщо дві чи всі чотири із цих країн діятимуть у тандемі", – сказав Сміт.

Нагадаємо:

Реклама:

Українські хакери атакували основного постачальника комунікацій російських банків "Мастертел": у його роботі вже кілька днів спостерігаються збої.

Економічна правда.

Реклама:
Слухайте подкаст "Хроніки економіки" на зручній платформі: