Ескалація торговельної війни: ЄС запровадить 38% мита на електромобілі з Китаю

Середа, 12 червня 2024, 13:16 -

З наступного місяця Європейський Союз запровадить додаткові мита на електромобілі з Китаю на рівні 38,1%, що призведе до ескалації глобальної торговельної війни та збільшення вартості продажу автомобілів в Європі для компаній від китайської BYD Co. до Tesla Inc.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Блок офіційно повідомив автовиробників, включаючи BYD Co., Geely Automotive Holdings Ltd., SAIC Motor Corp Ltd., про мита, які повинні бути введені приблизно 4 липня. Китайські виробники електромобілів все більш агресивно просуваються в Європу на тлі внутрішньої цінової війни і багаторічного лідерства в цій технології.

Індивідуальні мита на BYD становитимуть 17,4%, Geely - 20% і SAIC - 38,1%, повідомила комісія в середу.

Реклама:

Китай дав зрозуміти, що готовий до дій у відповідь, погрожуючи заходами в сільському господарстві, авіації та автомобілях з великими двигунами. Пекін вже розпочав розслідування щодо деяких видів європейського алкоголю, і результати можуть бути незабаром.

Читайте також: Китайські електромобілі завойовують ЄС. Як європейці відповідають?

Нагадаємо:

Реклама:

Напередодні повідомлялося, що Європейська Комісія планує оголосити китайським виробникам електромобілів тимчасові тарифи, які можуть сягнути близько 25%.

Плани китайських автовиробників інвестувати в Європу не зупиняться через антисубсидійне розслідуванням ЄС щодо електромобілів китайського походження.

Volvo зі штаб-квартирою у Швеції, мажоритарним власником якої є китайський автовиробник Geely, розглядає плани перенесення виробництва деяких авто з КНР до Бельгії.

Китай готовий запровадити тарифи до 25% на імпортні автомобілі автовиробників ЄС та США на тлі ескалації торговельної напруженості.

Президент Сполучених Штатів Джо Байден підвищує тарифні ставки на імпорт китайських товарів, серед яких напівпровідники, акумулятори, сонячні батареї та електромобілі. 

Економічна правда.

Реклама:
Слухайте подкаст "Хроніки економіки" на зручній платформі: