Німецька Notus Energy ризиковано побудує вітроелектростанцію в Одеській області

Середа, 12 червня 2024, 11:46 -

Німецька компанія Notus Energy опікується реалізацією проєкту ВЕС 300 МВт в Одеській області, перша черга якої становитиме 120 МВт. 

Про це повідомив її комерційний директор Кнуд Ріссел, передає "Інтерфакс-Україна". 

"Після повномасштабного вторгнення ми з весни 2022 року продовжили працювати над цим проєктом на Одещині, і зараз ми в процесі, щоб побудувати ВЕС 300 МВт, перша черга якої 120 МВт скоро має з'явитися. 

У нас уже є всі дозволи, зокрема, пов'язані із землею. Банки нас підтримують, хоча вони теж ризикують, підтримуючи нас. Але ми всі готові працювати навіть в умовах воєнного стану", - сказав він під час тематичної панельної дискусії з енергетики на URC-24 у Берліні.

Реклама:

За словами Ріссела, певні домовленості щодо реалізації проєкту компанія підписала і на цій конференції. 

Він припустив, що найближчої зими першу чергу ВЕС ще не буде запущено, але компанія робить усе, щоб запустити проєкт якомога швидше. При цьому Ріссел зазначив, що є деякі проблеми з логістикою обладнання, але Notus їх вирішує.

"У нас коротко-, середньо- і довгострокові плани роботи в Україні", - запевнив комерційний директор.

Реклама:

Нагадаємо:

Під час Міжнародної конференції з відновлення України URC 2024 у Берліні Україна уклала низку важливих угод про співпрацю з фінансовими установами та енергетичними компаніями.

Серед них - меморандум у сфері переходу на відновлювані джерела енергії з NOTUS Energy Invest Ukraine GmbH, що передбачає розбудову 120 МВт вітрової генерації.

Економічна правда 

Реклама: