Цифрова трансформація України

Ціна на нафту падає через те, що ФРС не поспішає знижувати ключові ставки

П'ятниця, 31 травня 2024, 11:26 -

Ціни на нафту впали, оскільки коментарі представника Федеральної резервної системи США посилили очікування того, що ключові ставки залишатимуться високими довше, що буде перевірено пізніше, коли вийде звіт інфляції в США.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Ринок, який очікує рішення ОПЕК+ про скорочення видобутку на вихідних, був обтяжений несподіваним зростанням запасів бензину в США.

Ф'ючерси на нафту марки Brent подешевшали на 3 центи, або на 0,04%, до 81,83 долара за барель, в той час, як американська нафта марки West Texas Intermediate (WTI) подешевшала на 10 центів, або на 0,13%, до 77,81 долара.

Реклама:

Президент ФРС Далласа Лорі Логан заявила, що вона як і раніше стурбована ризиками зростання інфляції, попри недавнє пом'якшення, попередивши, що центральний банк США повинен бути гнучким і тримати "всі варіанти на столі", оскільки він спостерігає за даними і визначає, як реагувати.

"Дуже важливо, щоб ми не зациклювалися на якомусь конкретному шляху монетарної політики", - сказав Логан на заході в Ель-Пасо, штат Техас. "Я вважаю, що ще занадто рано думати про зниження ставок".

Ринки обережні напередодні публікації ключового показника інфляції в США, сказав Єп Джун Ронг, ринковий стратег IG. Квітневий звіт про витрати на особисте споживання (PCE), бажаний індекс інфляції ФРС, повинен бути опублікований пізніше.

Реклама:

В останні тижні ринок нафти перебуває під тиском через перспективу того, що вартість запозичень в США залишатиметься вищою довше, що потенційно може зв'язати кошти й зашкодити споживанню сирої нафти.

Нагадаємо:

За словами чиновників, ОПЕК+ продовжує неформальні переговори, спрямовані на досягнення угоди про скорочення видобутку нафти.

Економічна правда.

Реклама: