Сотні "знищеної" Росією військової техніки в Україні виявилися муляжами

Понеділок, 11 вересня 2023, 19:08 -

Російські військові знищили в Україні вже кілька сотень муляжів - точних копій новітніх американських і європейських військових розробок.

Про це повідомляє CNN.

"Україна активно підміняє гаубиці, танки, міномети, радари макетами, щоб змусити російські війська витрачати даремно дрони, ракети і снаряди", - йдеться в повідомленні. 

Виробництвом муляжів займається українська гірничо-металургійна компанія "Метінвест". 

Реклама:

"Після кожного влучання військові віддають нам уламки. Якщо муляж був знищений, ми працювали не даремно", - сказав CNN представник підприємства. 

Мета цього виробництва - врятувати життя і обманом змусити росіян розбазарити свої дуже дорогі дрони-камікадзе, снаряди і ракети.

"Війна коштує дорого, і нам потрібно, щоб росіяни витрачали гроші на використання дронів і ракет для знищення наших приманок", - пояснили на підприємстві. 

Реклама:

Так, 155-міліметрова гаубиця М777, що перебуває на озброєнні багатьох країн НАТО, яка зараз застосовується в Україні, коштує до $4 млн, а "Метінвест" робить її муляж зі звичайних каналізаційних труб за $1000.

Підраховано, що поки що знищено сотні муляжів. 

"Ми рахуємо не кількість вироблених муляжів, а кількість знищених, і це для нас головне. Чим більше буде знищено наших обманок, тим краще для нас", - розповіли на підприємстві.

Нагадуємо:

"Метінвест" ще у 2022 році відгукнувся на запит військових і завдяки команді професіоналів зміг налагодити виробництво макетів у стислі терміни.

Реклама: