Реклама:

Створено найбільш повний сканер штрихкодів для визначення товарів компаній, що не пішли з РФ

Понеділок, 31 липня 2023, 15:05 -

Київська школа економіки (KSE) створила онлайн сканер штрихкодів, який визначає товари компаній, що не вийшли з російського ринку.

Про це повідомляється на сторінці інституту в Facebook.

Зазначається, що за допомогою сканера можна здійснити найбільш повний пошук.

"База KSE містить найповнішу у світі інформацію щодо діяльності світових корпорацій на ринку Росії, а завдяки використанню ChatGPT для більшості компаній споживчого сектору був створений перелік із 7500+ основних брендів і торгових марок, тому пошук став ще зручнішим і кращим", - зазначили в KSE.

Реклама:

Щоб скористатися сканером, потрібно в смартфоні перейти на сайт проєкту за посиланням https://leaverussia.kse.ua/ і навести камеру на штрихкод обраного товару. Також сервіс доступний у телеграм-боті https://t.me/exit_ru_bot

"Компанії, які не виходять із Росії, розуміють лише мову прибутку. Тому не купуйте продукти цих компаній", - прокоментував президент Київської школи економіки, ексміністр економіки Тимофій Милованов.

Зазначається, що сканер доступний українською та англійською мовами.

Реклама:

Нагадуємо:

З перших днів великої війни професор та засновник Інституту керівників вищої ланки Єльського університету Джеффрі Зонненфельд з командою експертів і студентів слідкує за компаніями, які працювали/працюють в Росії.

Вперше список був опублікований 28 лютого і там було лише кілька десятків компаній, які заявили про свій вихід з російського ринку.

Дослідники поділили компанії на п'ять груп, виходячи з їхніх заяв та дій, і публікують їх тут, щоденно оновлюючи список.

Реклама: