Українська правда

В Україні продовжують дорожчати овочі та фрукти

30 березня 2016, 10:12

У період з 22 по 29 березня лідером подорожчання на українських ринках стала капуста.

Про це пише "Агравері".

Як пише видання, її вартість найбільше зросла на львівському ринку "Шувар", який нині реалізовує цю продукцію за цінами від 8 до 9 гривень за кг, проти 7-7,5 гривні за кг тижнем раніше.

На київському ринку "Столичний" окрім капусти подорожчали буряки.

Теплична продукція розширила діапазон цін.

Крім того, частково подешевшали картопля, цибуля, банани та лимони.

Також знизились цини на цибулю та огірки на ринку "Шувар".

На південному ринку "Нежданный" у звітний період трохи додали у ціні капуста і картопля, тоді як цибуля, морква та огірки - подешевшали.

Як повідомлялося, овочі борщового набору з 18 по 25 березня подорожчали на 7,2%, при цьому найбільше зріс у ціні буряк - на 40%, досягнувши максимуму за роки незалежності.

Як відомо, у 2015 році Україна вперше почала імпортувати овочі борщового набору.

Експерти стверджують, що така необхідність виникла у зв'язку з падінням в Україні врожайності найбільш ходових овочів на 10-13% залежно від культури, а також площ під ними – приблизно на 5%.

фрукти ціни овочі