Український експорт: вікно відкривається?

Мінфін готовий шукати компроміс щодо підвищення податків у 2024 році – Марченко

Четвер, 1 серпня 2024, 12:33 -
 
Сергій Марченко - Фейсбук

Питання пошуку 120 млрд грн для забезпечення сектору оборони є безапеляційною необхідністю. Рішення має бути ухвалене до вересня.

Про це повідомляє міністр фінансів України Сергій Марченко.

Зазначається, що Міністерство фінансів готове шукати компроміс з бізнесом в питанні забезпечення цих надходжень податковими заходами.

Марченко зауважив, що сьогодні перед державою стоїть пріоритетне завдання – знайти оптимальний варіант, який дозволить профінансувати додаткову потребу на сектор безпеки та оборони у 2024 році. Та забезпечити необхідні для Сил оборони ресурси на 2025 рік.

Реклама:

Запропонований Мінфіном законопроєкт передбачає фінансування 500 млрд гривень у 2024 році на сектор безпеки та оборони. З них 120 млрд грн пропонується профінансувати коштом податкових заходів, все інше – коштом внутрішніх запозичень, перевиконання діючих доходів держбюджету, у тому числі коштом детінізації.

"Сьогодні цей крок є вимушеним. Всі інші джерела для збільшення фінансування Сил оборони вже вичерпано. Ми проводимо обговорення пропозицій всіх зацікавлених сторін і готові шукати компроміс в питанні конструкції податкових заходів. Ключове зараз - питання часу. Рішення має бути ухвалено до вересня", - написав Марченко.

Нагадаємо:

Реклама:

Міністерство фінансів готове до дискусії в парламенті щодо можливих форматів підвищення податків.

Міністр фінансів вважає, що запровадження податку на посилки до 150 євро дозволить закрити тіньову схему завезення товарів.

Реклама: