Західні країни об'єднуються, щоб завадити домінації Китаю над важливими корисними копалинами

Понеділок, 23 вересня 2024, 11:53 -

Коаліція 14 урядів оголосила про створення мережі фінансування проєктів із забезпечення сировиною, необхідною для технологічної промисловості.

Про це повідомляє Financial Times.

Партнерство з безпеки мінеральних ресурсів (Minerals Security Partnership), коаліція 14 країн і Європейської комісії, представить нову фінансову мережу, намагаючись посилити міжнародне співробітництво і пообіцяти фінансову підтримку величезного нікелевого проєкту в Танзанії, який підтримує гірничодобувна компанія BHP.

У новій мережі перераховано 10 проєктів у сфері видобутку критично важливих корисних копалин, які вже отримали підтримку урядів країн-партнерів.

Реклама:

США і Китай втягнулися в торговельну війну "око за око", в якій Вашингтон запровадив експортні та інші обмеження на напівпровідники та інші передові технології.

Китай у відповідь обмежив експорт деяких мінералів, зокрема сурми - маловідомого металу, який використовується в бронебійних боєприпасах і прицілах нічного бачення.

Китайські компанії контролюють 90% світових потужностей з перероблення рідкоземельних металів і більшу частину потужностей з перероблення кобальту, нікелю та літію, які використовуються для виробництва акумуляторів для електромобілів.     

Реклама:

Китай випередив Захід у критично важливих проєктах з видобутку корисних копалин завдяки субсидіям, легшому доступу до фінансування, кращим технологіям перероблення, нижчим витратам і толерантності до більш м'яких екологічних стандартів.

Реклама: