Український експорт: вікно відкривається?

З анонсованого "Гігавата Зеленського" побудовано близько 60 МВт – Кудрицький 

Четвер, 12 вересня 2024, 10:20

З анонсованого "Гігавата Зеленського" в Україні побудовано лише близько 60 МВт. Йдеться про заяву президента Володимира Зеленського про намір побудувати у 2024 році до 1 гігавата газової маневреної генерації, яку він зробив у червні.

Про це в інтерв'ю ЕП розповів колишній очільник "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Нагадаємо, що на початку вересня міністр енергетики України Герман Галущенко повідомив, що Україні вже встановлено сотні МВт потужностей з анонсованого Зеленським 1 ГВт генерації на 2024 рік.

"У мене інші дані. Можливо, за останні 2-3 дні побудувалися сотні, але я, наприклад, знаю цифру порядку 60 МВт", - зазначив ексочільник "Укренерго".

Реклама:

На уточнююче питання, що йдеться про період  з моменту виникнення терміну "Гігават Зеленського", Кудрицький зазначив: "Це взагалі. З яких одна станція підключалася півтора року. Друга, наскільки я знаю, введена нещодавно в роботу".

Довідка. 1 гігават (ГВт) дорівнює 1 тисячі мегават (МВт).

Читайте також: Володимир Кудрицький: Мета мого звільнення - перевести під ручний контроль інвестиції у відбудову енергетики

Реклама:

Нагадаємо:

Міністр енергетики Галущенко на початку вересня повідомив, що в Україні встановлено сотні МВт потужностей.

"Профінансовано обладнання десь близько на 600 мегават, навіть більше, на  600 мегават, яке вже є частково в Україні й частково є в дорозі", - заявив він.

Читайте також: Гігават Зеленського. Чи реальні плани будівництва маневрової генерації до зими

Уся енергетична рать. Як попри гучні корупційні скандали Галущенко збільшує свій вплив на енергетику України

Реклама: