Український експорт: вікно відкривається?

ОАЕ заборонили захід у порти танкерам "тіньового флоту" Росії

Четвер, 8 серпня 2024, 18:05 -

ОАЕ заборонили захід до портів для "тіньового флоту" Росії, куди входять танкери під прапором африканської країни Есватіні, яка не має виходу до моря.

Про це повідомляє Bloomberg.

Об'єднані Арабські Емірати заборонили захід у свої порти суднам під прапором африканської держави Есватіні (колишній Свазіленд), аби дистанціюватися від "тіньового флоту", що перевозить російську нафту.

В повідомленні додають, що раніше ОАЕ заборонили захід у порти танкерам під прапором Камеруну. Танкери, що ходять під обома прапорами, перевозили російську нафту в обхід санкцій.

Реклама:

У 2023 році не було жодного судна, яке б ходило під прапором Есватіні. 2024 року з'явилося відразу 26 суден під прапором цієї невеликої країни, розташованої на півдні Африки, що навіть не має виходу до моря. 

Зазначається, що більшість із цих суден — танкери. Щодо 16 суден немає достеменних даних, кому вони належать. Водночас є докази, що частина танкерів під прапором Есватіні перевозила нафту, видобуту в Росії та Ірані.

Нагадаємо:

Реклама:

Західні компанії забезпечили покриття страхових ризиків для 10 танкерів, які цього року вирушили з Росії до Азії.

Танкер "Віктор Бакаєв" перевозить нафту до Китаю з Балтики, перевіряючи санкції країн "Великої сімки", які намагаються обмежити нафтовий флот РФ.

Реклама: