Nvidia втратила 100 мільярдів доларів вартості: причини 

Четвер, 29 серпня 2024, 20:27 -
 
getty images

Виробник чіпів з Кремнієвої долини не зміг запевнити інвесторів у подальшому зростанні, адже присутні проблеми з виробництвом, як наслідок акції впали.

Про це повідомляє пресслужба The Financial Times.

Акції Nvidia впали на 4% в четвер, оскільки останній звіт про прибутки виробника чіпів не виправдав високих очікувань ринку. Це призвело до зниження ринкової вартості компанії з Кремнієвої долини, яка злетіла на тлі буму витрат на штучний інтелект, приблизно на 100 млрд дол. 

Це відбулося попри те, що дохід компанії за останній квартал збільшився більш ніж удвічі.

Реклама:

До полудня акції Nvidia дещо відновили свої позиції, але все ще торгуються приблизно на 3 % нижче, ніж напередодні. З початку 2024 року акції все ще зросли приблизно на 150 %.

У своїх останніх результатах, опублікованих в середу, виробник мікросхем повідомив, що очікує, що його виторг в третьому кварталі складе 32,5 млрд дол, плюс-мінус 2%, що трохи випереджає консенсус-очікування аналітиків.

У середу Nvidia намагалася запевнити інвесторів, що вона отримає кілька мільярдів доларів доходу в цьому фінансовому році від наступного покоління своїх потужних чіпів зі штучним інтелектом, попри проблеми з виробництвом.

Реклама:

Нагадаємо:

У вівторок, 30 липня, акції Nvidia впали на 7%, оскільки розпродаж акцій виробників мікросхем посилився після звітів про прибутки найбільших технологічних компаній.

Реклама: