Новини 8 липня: допомога "Охматдиту", скасування "дня без відключень" 

Понеділок, 8 липня 2024, 21:00 -

Про зруйнований "Охматдит":  Внаслідок ракетного удару росіян у Києві зафіксовано влучення у приміщення Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит", є загиблі та постраждалі. 

Бізнес, державні компанії, банки включилися  в допомогу "Охматдиту". Зокрема, "Укрзалізниця" надасть прихисток на лаунж-зонах вокзалу та відвезе, куди потрібно, усі родини, які перебували в "Охматдиті", ПриватБанк виділяє 3 млн грн на закупівлю обладнання та медикаментів, UNITED24 і monobank запустили збір на 100 мільйонів грн.

Про електроенергію: Через значний дефіцит потужності в енергосистемі та зростання споживання енергетики скасували "день без відключень" для областей України.

У вівторок 9 липня графіки відключень світла застосовуватимуть протягом усієї доби.

Реклама:

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що уряд країни працює над тим, щоб польські вугільні електростанції виробляли енергію для потреб України.

Про підстанції: У Києві внаслідок російської атаки повністю зруйновані або пошкоджені три трансформаторних підстанції ДТЕК.

Про оборонні закупівлі: Уряд на час воєнного стану дозволив не публікувати інформацію про закупівлі на потреби оборони, а також не оголошувати розташування підприємств-постачальників.

Реклама:


Ексклюзив ЕП 

Збити шахед за 500 гривень. Світова гонка озброєнь переходить до бойових лазерів

Дорогим протиповітряним системам знайшлася дешева і технологічна відповідь – лазери. Вони вже навіть пройшли бойове хрещення шахедами. Щоправда, не в Україні.

Економічна правда 

Реклама: