Цифрова трансформація України

Ціни на нафту зростають на очікуваннях зниження ключових ставок у США

Понеділок, 22 липня 2024, 11:58 -

Ціни на нафту зросли, оскільки інвестори очікували подальших ознак того, що США можуть почати знижувати процентні ставки вже у вересні.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Ф'ючерси на нафту марки Brent подорожчали на 32 центи, або на 0,39%, до $82,95 за барель. Ф'ючерси на американську нафту марки West Texas Intermediate виросли на 34 центи, або на 0.42%, до $80,47.

"З моменту червневого засідання FOMC дані по інфляції і ринку праці свідчать про дезінфляцію і відновлення балансу на ринку праці, що, як ми очікуємо, дозволить ФРС почати цикл зниження процентних ставок у вересні", - йдеться в аналітичній записці ANZ Research.

Реклама:

Наступного разу Федеральна резервна система США має переглянути інфляційну політику 30-31 липня і інвестори очікують, що вона залишить незмінною. Але на вересневому засіданні вони шукатимуть додаткові докази того, що зниження ставок відбудеться.

Минулого тижня повільніше, ніж очікувалося, економічне зростання Китаю на 4,7% у другому кварталі викликало занепокоєння щодо попиту на нафту в країні і продовжує тиснути на ціни.

У понеділок Китай здивував ринки, знизивши ключову короткострокову облікову ставку та базові кредитні ставки для стимулювання економіки.

Реклама:

Економічна правда.

Реклама: