Цифрова трансформація України

Продавав воду замість добрив, отримуючи бюджетне відшкодування: БЕБ оголосило підозру

Вівторок, 16 липня 2024, 14:19 -

БЕБ повідомило про підозру директора компанії, який заволодів більш ніж 33 млн грн з бюджету, експортуючи воду замість добрив.

Про це повідомляє пресслужба Бюро економічної безпеки.

Детективи Бюро економічної безпеки України повідомили про підозру директора товариства, який вніс до документів неправдиву інформацію та подав заяви на бюджетне відшкодування ПДВ у розмірі понад 33 млн грн.

Повідомляється, що компанія уклала тристоронній договір на експорт біодобрив з покупцем з Естонії, відповідно до якого товар мали доставити в Молдову. 

Реклама:

Надалі підприємство фіктивно закупило у заводу 730 тонн біодобрив загальною вартістю 900 млн грн та експортувало ємності з рідиною відповідно до умов контракту.

Однак замість добрив в цих ємностях була вода. Це підтвердили експертизи, призначені в рамках досудового розслідування.

Зазначається, що директор компанії подав заяви на бюджетне відшкодування податку на додану вартість у розмірі 33,6 млн грн. Проте документи, які слугували для цього підставою, містили неправдиві відомості про поставлений товар.

Реклама:

Оскільки наразі фігурант провадження перебуває за кордоном, детективи вживають заходи щодо вручення йому підозри в рамках міжнародного співробітництва. 

Нагадаємо:

БЕБ заблокувало роботу виробника бронежилетів "Українська броня" через підозру у несплаті податків. При цьому постачальники, які можуть виробляти бронежилети, не в змозі повністю покрити попит. 

Ввечері 11 липня у м. Винники Львівської області на території тютюнової фабрики під час проведення слідчих дій детективами Бюро економічної безпеки група невідомих осіб агресивно перешкоджала правоохоронцям під час виконання ними службових обов’язків. 

Реклама: