Цифрова трансформація України

Новини 10 липня: заочний арешт Жеваго, безкоштовний роумінг ще рік

Середа, 10 липня 2024, 21:00 -

Про заочний арешт Жеваго: 10 липня ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою власнику групи "Фінанси і кредит" Костянтину Жеваго, підозрюваному у наданні хабаря голові та суддям Верховного Суду. Наразі мільярдер перебуває у Франції. 

Адвокати Жеваго мають намір оскаржувати рішення у апеляційній палаті ВАКС, а також звернутися до Європейського суду з прав людини.

Про безкоштовний роумінг: Безкоштовний роумінг для українців у ЄС продовжили на рік.

Про "Охматдит": Енергетики ДТЕК встановили трансформаторні підстанції, змонтували необхідне обладнання і заживили лікарню "Охматдит".

Реклама:

Збір United24 та monobank для "Охматдиту", що стартував у понеділок, закрито, зібрано 300 мільйонів гривень, що втричі більше за початкову цільову суму.

Російська ракета Х-101, яка зруйнувала "Охматдит", базується на компонентах західного виробництва, що свідчить про успіх Кремля в обході санкцій.

Про світло: У четвер 11 липня графіки відключень світла застосовуватимуть протягом усієї доби.

Реклама:

Про фінансовий ринок: За минулий місяць кількість учасників небанківського фінансового ринку в Україні зменшилася до 990 (із 1014 у травні), а кількість банків скоротилася на один – до 62.

Ексклюзиви ЕП

Україна на межі дефолту. Чи зможе уряд реструктуризувати борги

Урядовці та кредитори домовляються про умови повернення боргів Україною. Перші ризикують увійти в історію як автори першого дефолту країни, а другі – нічого не отримати. На чому вони можуть зійтися?

Елітні колеса. Чому продажі дорогих автомобілів б'ють рекорди

ЕП дослідила, які марки автомобілів найчастіше купують українці та де найбільше продажів дорогих машин.

Економічна правда 

Реклама: