В Міненерго повідомляли про можливе збільшення періодів відключень

Понеділок, 3 червня 2024, 12:03 -
 

В Україні у неділю, 2 червня, енергетики повідомляли про можливе збільшення періодів відключень електроенергії через ворожі обстріли. 

Про це повідомляє пресслужба Міненерго. 

"Після шести масованих атак на енергосистему є значна нестача потужності. Енергетики працюють над ліквідацією наслідків, тривають ремонти. Однак система є чутливою. А тому періоди відключень можуть збільшуватися", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, у низці областей в неділю були застосовані екстрені відключення. 

Реклама:

Крім того, як повідомили в Міненерго, 3 червня на Донеччині та Харківщині енергетики заживили 15 тисяч абонентів, що вимикалися через бойові дії.

Через негоду були знеструмлені 312 населених пунктів.

Оновлено 15:35. Через редакційну помилку ЕП поміняла заголовок новини для запобігання неправильному трактуванню інформації. У старій версії новини заголовок звучав так: "Періоди відключення можуть збільшуватися - Міненерго". Інформація, раніше висвітлена в заголовку, стосувалася тільки неділі, 2 червня, і зі зміною оперативної ситуації в енергосистемі втратила актуальність на понеділок, 3 червня.

Реклама:

Редакція просить вибачення у читачів видання за помилку.

Нагадаємо:

За повідомленням "Укренерго", у  понеділок, 3 червня, відключення електроенергії можуть застосовувати з 00:00 до протягом усієї доби.

Економічна правда

Реклама:
Слухайте подкаст "Хроніки економіки" на зручній платформі: