Нафта завершує зростанням третій тиждень поспіль

П'ятниця, 28 червня 2024, 09:46 -

Ціни на нафту зросли і готові до третього поспіль тижневого зростання на тлі очікувань того, що центральний банк США незабаром почне знижувати процентні ставки і закріпить складну маржу нафтопереробки.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Ф'ючерси на нафту марки Brent на серпень подорожчали на 48 центів, або на 0,56%, до 86,87 долара за барель. Контракт на нафту Brent на вересень подорожчав на 0,53% до 85,71 долара за барель.

Ф'ючерси на американську нафту марки West Texas Intermediate з поставкою в серпні зросли на 52 центи, або на 0,64%, до 82,26 долара за барель.

Реклама:

Ф'ючерси на нафту Brent і WTI виросли майже на 2% цього тижня, при цьому обидва еталони також зросли трохи більше ніж на 6% в місячному обчисленні.

"Сира нафта зросла, незважаючи на слабкі короткострокові фундаментальні показники", - відзначають аналітики ANZ, посилаючись на несподіване зростання запасів нафти в США, незважаючи на очікування їх скорочення під час літнього піку попиту.

"...ціни зросли на тлі ризикового настрою на більш широкому ринку ... викликаного даними, які свідчать про подальшу слабкість ринку праці в США", - додали вони в клієнтській записці.

Реклама:

Зростаючі очікування неминучого циклу пом'якшення ФРС викликали ралі ризиків на фондових ринках. Згідно з інструментом CME FedWatch, трейдери зараз оцінюють ймовірність першого зниження ставки ФРС у вересні в 64%, в порівнянні з 50% місяць тому.

Зниження процентних ставок може стати благом для нафти, оскільки це може збільшити попит з боку споживачів.

Економічна правда.

Реклама:
Слухайте подкаст "Хроніки економіки" на зручній платформі: