Корпорація з США розпочне виробництво боєприпасів в Україні

Середа, 19 червня 2024, 13:13 -

Американська військово-промислова корпорація Northrop Grumman має намір розпочати виробництво боєприпасів середнього калібру в Україні.

Про це повідомляє Breaking Defence.

Northrop Grumman, зі штаб-квартирою в штаті Вірджинія, планує початок виробництва боєприпасів середнього калібру в Україні в рамках угоди про спільне виробництво між Пентагоном та українським урядом.

Зазначається, що в майбутньому планують розширити виробництво до танкових та артилерійських боєприпасів

Реклама:

Угода про спільне виробництво Northrop є першою публічно визнаною угодою між головним підрядником оборони США та українським урядом щодо виробничого проєкту в Україні.

Повідомляється, що нова програма Державного департаменту США з розвитку оборонних підприємств в Україні інвестує 2 мільярди доларів в українську оборонно-промислову базу та відкриє двері для американсько-українського спільного виробництва. 

Нагадаємо:

Реклама:

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну призвело до зростання доходів оборонних компаній, оскільки уряди США та Європи поповнюють свої запаси озброєння, після його передачі Києву.

Укроборонпром і Rheinmetall відкрили перший спільний цех з ремонту і виробництва бронетехніки в Україні.

АТ "Українська оборонна промисловість" (УОП) підписало Меморандум про наміри створити спільне підприємство з американською Amentum Services, Inc - однією з провідних компаній у сфері глобального проєктування, управління проєктами та інтеграції рішень.

Реклама:
Слухайте подкаст "Хроніки економіки" на зручній платформі: