"Відповідає міжнародним стандартам": внутрішньому аудиту Міноборони дали оцінку

П'ятниця, 14 червня 2024, 16:22 -
 
Depositphotos

Міжнародна аудиторська компанія KPMG протягом березня-травня провела незалежне оцінювання внутрішнього аудиту Міністерства оборони України і дала йому найвищу оцінку.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Міноборони отримало від компанії KPMG найвищу оцінку. Це означає, що структура, політика, процедури та процеси внутрішнього аудиту відповідають визначеним вимогам.

Ключовим висновком стало підтвердження того, що функція внутрішнього аудиту Міноборони відповідає міжнародним стандартам професійної практики внутрішнього аудиту і кодексу етики.

Реклама:

Незалежні експерти надали детальний звіт, у якому описаний успішний досвід діяльності Служби внутрішнього аудиту, включаючи створення Аудиторського комітету для захисту аудиторів від політичного втручання.

Також вони визначили напрями для покращення внутрішнього аудиту. Зокрема це розробка і впровадження стратегії, автоматизація процесів та деталізація робочих програм.

Нагадаємо:

Реклама:

У результаті аудиту діяльність Міноборони у сфері закупівлі, розробки і модернізації озброєння та військової техніки  за 2022-2023 роки були встановлені факти та їх причини, через які Збройні Сили України не отримали у необхідному обсязі та вчасно озброєння та військову техніку.

Закупівельна агенція Міноборони "Державний оператор тилу" (ДОТ) змінить підходи до закупівлі продуктів для Збройних Сил України. 

Закупівельна агенція Міноборони "Державний оператор тилу" (ДОТ) через невиконання зобов'язань, які передбачені у контракті, відсторонив компанію "Твій Хліб" від постачання продуктів для армії.

Економічна правда.

Реклама:
Слухайте подкаст "Хроніки економіки" на зручній платформі: