Boeing досліджує нову проблему якості літаків 787 – Reuters

П'ятниця, 14 червня 2024, 10:14 -

Компанія Boeing розслідує нову проблему якості свого літака 787 Dreamliner після того, як виявилось, що сотні кріплень були неправильно встановлені на фюзеляжах деяких недоставлених реактивних літаків.

Про це пише Reuters з посиланням на джерела. 

За їх словами, остання з серії виробничих проблем, які стосуються американського літакобудівника, пов’язана з неправильним "затягуванням" на заводі Boeing понад 900 кріпильних елементів на літак – рівномірно розподілених між обома сторонами середньої частини корпусу літака.

Boeing підтвердив перевірки у відповідь на запит Reuters і заявив, що не бачить впливу на поставки.

Реклама:

"Наша команда 787 перевіряє кріплення в боковинах деяких літаків 787 Dreamliner, які не були доставлені, щоб переконатися, що вони відповідають нашим інженерним специфікаціям. Експлуатаційний флот може продовжувати безпечну роботу", – зазначили в компанії. 

Натомість у заяві Федерального авіаційного управління США (FAA) сказано, що компанія Boeing виявила, що може мати "неправильно встановлені кріплення фюзеляжу на деяких літаках 787". 

Читайте також: Boeing втрачає довіру і відстає від Airbus: як криза авіагіганта похитнула баланс ринку

Реклама:

"Репутаційне мінне поле": чим аварія на борту Alaska Airlines загрожує Boeing

Нагадаємо: 

6 січня Boeing 737 MAX 9, що належав авіакомпанії Alaska Airlines і вилетів із Портленда в Онтаріо, був змушений здійснити екстрену посадку в аеропорті Портленда після того, як під час набору висоти в нього відірвалася панель-заглушка і сталася розгерметизація салону. На борту перебував 171 пасажир і шість членів екіпажу, ніхто не постраждав.

Розслідування Національної ради з безпеки на транспорті США (NTSB) виявило, що на дверях літака, які відірвалися, не було чотирьох болтів. FAA призупинило експлуатацію Boeing 737 MAX 9, розпочало аудит системи контролю якості в компанії та заборонило Boeing нарощувати виробництво літаків сімейства 737 MAX, допоки проблеми у сфері контролю якості не будуть усунені.

На початку березня FAA повідомило, що під час аудиту компаній Boeing і Spirit AeroSystems, яка виробляє фюзеляжі для Boeing 737 MAX, виявило численні випадки недотримання вимог контролю якості.

Реклама:
Слухайте подкаст "Хроніки економіки" на зручній платформі: