БЕБ викрило сірий експорт зерна, що завдав збитків на понад 13 мільйонів

П'ятниця, 31 травня 2024, 15:38 -

Детективи Бюро економічної безпеки (БЕБ) спільно з прокурорами Офісу Генерального прокурора викрили чинних та колишніх працівників Одеської митниці, які допомагали компанії-експортеру ухилитись від сплати податків на понад 13 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Встановлено, що працівники Одеської митниці на підставі неправдивих документів, видали компанії-експортеру сертифікати щодо походження сільськогосподарської продукції. 

У повідомленні БЕБ підкреслили, що ці сертифікати були використані експортером соняшникових культур для зменшення експортного мита з 10% до 3,6% та 2,7%. У такий спосіб державному бюджету було завдано понад 13 млн грн збитків.

Реклама:

"П’ятьом учасникам вказаної схеми вже повідомлено про підозру." – йдеться в повідомленні.

Також в БЕБ уточнили, що досудове розслідування триває, встановлюється повне коло осіб, причетних до злочину, вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу. 

Нагадаємо:

Реклама:

Аналітики Територіального управління Бюро економічної безпеки у Закарпатській області виявили ризикову закупівлю послуг з прибирання одного з медичних закладів регіону. Запланована річна вартість тендеру становила 11 млн грн.

Голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев заявив про продовження боротьби з корупцією на тютюновому ринку, який він називає "найскладнішим ринком".

Економічна правда.

Реклама:
Слухайте подкаст "Хроніки економіки" на зручній платформі: