У Раді спрогнозували, коли почнеться робота над підвищенням податків

Понеділок, 27 травня 2024, 16:38 -

Остаточні параметри підвищення військового збору і податку доданої вартості (ПДВ) будуть відомі після червня, активна робота над підвищенням податків може початися в липні.

Про це в інтерв'ю NV розповів перший заступник голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

"Остаточні параметри будуть відомі після червня. Те, що не буде вистачати грошей, я говорив з вересня минулого року, коли побачив бюджет", – сказав Железняк.

За його словами, видатки на оборону минулого року були нижчими з ряду причин, але цього року вони суттєво збільшаться через інфляцію, мобілізацію та потребу у зброї. Раніше очікували, що розрив бюджету складе близько 400 млрд грн, зараз через збільшення видатків цифра може сягнути 720 млрд.

Реклама:

Він зазначив, що активна робота над підвищенням податків може початися в липні.

"Навіть якщо податки будуть прийняті в серпні, в що я не вірю, у нас залишиться лише чотири місяці, щоб закрити бюджетну діру", – підкреслив він.

Читайте також: Податкова мобілізація. Де влада шукатиме додатковий трильйон гривень, щоб закрити діру?

Реклама:

Чиновники пообіцяли солдатам на фронті по 70 тисяч, але грошей на це ще нема. Що робити?

Український парадокс. Бізнес хоче безпечно працювати і всіх забронювати від мобілізації

Нагадаємо:

Голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев підтвердив, що держава планує підвищити окремі податки для наповнення бюджету. Гетманцев каже, що цей крок є безальтернативним.

Через збільшення фінансування на військові потреби в уряді обговорюють підвищення ставок військового збору та податку на додану вартість (ПДВ).

Цьогоріч Україна потребує близько 3 мільярдів доларів зовнішнього фінансування щомісяця.

Економічна правда.

Реклама:
Слухайте подкаст "Хроніки економіки" на зручній платформі: