Українська правда

Україна хоче розпочати експорт м'яса до Китаю у 2014 році

14 серпня 2013, 17:19

Україна може розпочати експорт м’яса та м’ясопродукції до Китаю вже з наступного року, а Китай найближчим часом завершить сертифікацію українських пшениці, ячменю та сої.

Про це на брифінгу в Кабміні повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, передає Мінагрополітики.

"Нещодавно я мав тижневий візит до КНР. І хочу зазначити, що ринок цієї країни є одним з найбільш зарегульованих. Однак нам вдалося досягти значних результатів у просуванні своєї сільгосппродукції до Китаю. Так, на сьогодні ми вже маємо сертифікацію кукурудзи. Наступного тижня приїде робоча група, яка завершить сертифікацію пшениці, ячменю, сої", - зазначив міністр.

Також, за словами очільника відомства, в Україні вже приступили до роботи щодо постачання м’яса та м’ясопродукції на китайський ринок.

"Сертифікація м’яса може зайняти 2-3 місяці. І вже з 2014 року Україна планує розпочати постачання м’яса та м’ясопродукції до Китаю", - додав Присяжнюк.

Китай АПК експорт