У Прасолова кажуть, що подорожчали лише хліб, овочі та фрукти
У І кварталі 2013 року відбулося зростання цін на хліб та хлібопродукти (на 1,2%), овочі (на 5,1%) та фрукти (на 2,1%).
Про це йдеться у повідомленні Мінекономрозвитку.
У відомстві зазначили, що у І кварталі 2013 року індекс споживчих цін на продукти харчування становив 99,8%, тобто спостерігалося зниження цін.
"За цей період подешевшали: крупи гречані (на 4,7%); цукор (на 7,4%), яйця (на 4,2%), м’ясо та м’ясопродукти (на 1,7% (в т.ч. свинина – на 5,2%, птиця – на 1,3%, яловичина – на 2,6%), риба та рибопродукти (на 1,6%), олія соняшникова (на 0,1%)", - сказано у повідомленні.
"Зниження цін на вищезазначені продукти обумовлено, в першу чергу, достатньою пропозицією їх на ринку. Важливо відмітити, що збільшення пропозиції відбувається переважно за рахунок власного виробництва" - сказав директор департаменту розвитку реального сектору економіки Мінекономрозвитку Олег Пендзин.
У відомстві також повідомили, що зростання цін відбулося на хліб та хлібопродукти (на 1,2%), овочі (на 5,1%) та фрукти (на 2,1%).
"Якщо говорити про зростання цін безпосередньо на хліб масових сортів, то в середньому споживча ціна зросла лише на 3-6 копійок на кілограмі. Зростання цін у хлібопекарській галузі пов’язано із зростанням інших складових собівартості виробництва, зокрема ростом заробітної плати, а також з намаганням виробників подолати існуючу збитковість виробництва хліба", - зазначив Пендзин.
Як повідомлялося, в Україні продовжується різке сезонне зростання цін на овочі "борщового набору".