Українська правда

Ціни на овочі знизилися на 25-47% - аграрне міністерство

29 вересня 2011, 16:38

Міністерство аграрної політики й продовольства вказує на зниження цін на овочеву продукцію на 25-47% у сезоні 2011 року порівняно з попереднім.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Мінагрополітики, передають "Українські новини".

"На 25-47% знизилися ціни на овочеву продукцію порівняно з минулим роком", - повідомила прес-служба.

У цей час, зокрема, спостерігається зниження середніх рівнів споживчих цін на моркву, картоплю й капусту.

Так, цього року порівняно з торішнім сезоном картопля подешевіла на 25% - з 4,08 до 3,05 гривень/кг, вартість капусти зменшилася на 47% - з 3,56 до 1,87 гривень/кг.

Ціна на моркву цього року впала на 18% й зараз її вартість становить від 3,39 гривень/кг у Криму до 5,1 гривень/кг у Києві.

Як повідомлялося, Міністерство економічного розвитку й торгівлі вважає основним фактором дефляції 0,4% у серпні здешевлення овочів і фруктів.

інфляція АПК