Новини 2 липня: концепція "оператора фінансової інклюзії" від НБУ, нова фондова біржа 

Вівторок, 2 липня 2024, 21:00 -

Про Нацбанк: Національний банк України розробляє концепцію "оператора фінансової інклюзії" та планує ввести до банківського законодавства поняття обмеженої банківської ліцензії. 

Про дослідження  ЄБРР: Серед негативних трендів, спричинених війною, малі та середні підприємства України називають недостатньо швидке відновлення обсягів збуту, брак кадрів через мобілізацію та міграцію, обмежене інвестування та активізацію конкуренції бізнесу з громадськими організаціями, які фінансуються донорами.

Про графіки відключення: У середу 3 липня графіки відключень світла застосовуватимуть протягом усієї доби, більшу частину якої обмежуватимуть три черги відключень одночасно.

Про фондову біржу: Влада України розглядає можливість створення нової фондової біржі для забезпечення подальшого безперебійного функціонування вторинного ринку державних облігацій.

Реклама:

Про мита: ЄС відновив мита на яйця і цукор з України через перевищення обсягів імпорту

Про Світовий банк: Україна переведена в категорію країн з доходами вищими за середні, згідно із оприлюдненою класифікацією країн за рівнем доходу на 2024 рік фінансовий рік від Світового банку.

Ексклюзиви ЕП

Реклама:

Atlas повертається. Навіщо проводять музичний фестиваль під час війни

Великі музичні фестивалі під відкритим небом "на паузі". Організатори найбільшого з них – Atlas Weekend – знайшли спосіб дати всім учасникам саме те, що їм потрібно. І не лише їм.

Про ринкові тарифи, незалежність регулятора та гроші на відновлення. Інтерв’ю з директором Energy Community Артуром Лорковські

Україна активно інтегрується у європейське співтовариство. Яких реформ не вистачає для повного об’єднання енергетичних ринків України та Євросоюзу?



Реклама:
Слухайте подкаст "Хроніки економіки" на зручній платформі: