Цифрова трансформація України

Рада дозволила Кабміну призупинити виплати за зовнішнім боргом до жовтня

Четвер, 18 липня 2024, 12:07 -

Верховна Рада прийняла законопроєкт, який дозволяє уряду призупиняти виплати за зовнішнім державним боргом до 01 жовтня 2024 року.

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

"Рада прийняла одразу в двох читаннях #111396 законопроект щодо реструктуризації боргу", - повідомив він, додавши, що "За" проголосували 231 депутат.

Законопроєкт дає право Кабміну призупиняти виплати за зовнішнім державним боргом до 01 жовтня 2024 року.

Реклама:

Також уряду дозволено взяти державний борг у "Укравтодора" (700 млн $ + відсотки). Самостійно реструктуризацію Агентство відновлення (колишній "Укравтодор") не зможе зробити, зазначив Железняк.

Читайте також: Україна на межі дефолту. Чи зможе уряд реструктуризувати борги

Нагадаємо:

Реклама:

Бюджетний комітет Верховної Ради рекомендує парламенту надати право уряду призупинити виплати за зовнішнім державним боргом до завершення переговорів про реструктуризацію.

Деякі власники ВВП-варантів України почали ідентифікувати один одного з метою створення групи для представлення своїх інтересів у реструктуризації суверенного боргу.

Навіть якщо Україні не вдасться реструктуризувати борг до серпня, то ймовірним варіантом погодження з кредиторами буде мораторій за виплатами, а не дефолт.

Україна має місяць, щоб домовитися з кредиторами про реструктуризацію боргу та уникнути дефолту.

Україна повідомила інвесторам, що все ще сподівається реструктуризувати борг в умовах війни до закінчення мораторію на виплати до 1 серпня.

Економічна правда.

Реклама: