Цифрова трансформація України

Huawei добудовує найбільший центр розробки чипів за 1,4 мільярда доларів

Середа, 17 липня 2024, 13:01 -
 
getty images

Разом з тим як темпи конкуренції у сфері напівпровідників збільшуються, Hiawei закінчує будівництво найбільшого центру розробки у своїй структурі.

Про це повідомляє Bloomberg.

Китайська технологічна корпорація Huawei завершує будівництво масштабного центру дослідження і розробки чипів у місті Шанхай.

Повідомляється, що під новий центр була виділена ділянка площею в 1,6 млн квадратних метрів. 

Реклама:

Територія має власну мережу доріг, мостів і навіть свою систему трамваїв. Очікується, що там працюватимуть 30 000 осіб. Це робить його найбільшим дослідницьким центром в структурі Huawei. 

Зазначається, що основними завданнями підприємства стануть розробки в галузі напівпровідників для пристроїв, бездротових мереж й інтернету речей. 

В повідомленні також додають, що загальна вартість проєкту оцінюється в 10 млрд юанів чи 1,4 млрд дол.

Реклама:

Нагадаємо:

Материнська фірма провідного китайського виробника мікросхем ChangXin Memory Technologies Inc (CXMT). Інвестує не менше 2,4 мільярда доларів в завод, який може бути використаний для виготовлення пам'яті для штучного інтелекту.

Німецькі телекомунікаційні групи видалять компоненти китайських компаній Huawei та ZTE до 2029 року.

Ринкова капіталізація Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. ненадовго перевищила 1 трлн дол після того, як компанія Morgan Stanley приєднався до списку брокерів, що підвищують цінові орієнтири компанії до її звітності.

Реклама: