Цифрова трансформація України

Tesla планує відкласти запуск роботаксі, щоб створити більше прототипів

Четвер, 11 липня 2024, 20:22 -

Компанія Tesla Inc. відкладає заплановану презентацію роботаксі на жовтень, щоб дати командам більше часу на створення додаткових прототипів.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Оптимізм щодо презентації роботаксі сприяв 11-денній серії зростання, яка додала понад 257 мільярдів доларів до ринкової капіталізації компанії Tesla. Акції впали більш ніж на 8% після того, як агентство Bloomberg News вперше повідомило про затримку.

За словами джерел, ідея створення автономної служби таксі існує в компанії Tesla щонайменше вісім років, починаючи з того часу, коли Ілон Маск написав другу ітерацію свого "генерального плану" для компанії.

Реклама:

В останні місяці генеральний директор поставив цей проект у пріоритет над роботою над електромобілем, дешевшим за найдоступніший автомобіль Tesla - седан Model 3.

Маск більше десяти років розповідав про роботу Tesla над технологією автономних автомобілів і переконував клієнтів платити тисячі доларів за продукт, який компанія позиціонувала як повне самокероване водіння, або FSD (Full Self-Driving). Маск і провідні інженери компанії останніми місяцями все частіше висловлюють оптимізм щодо FSD, оскільки продажі автомобілів компанії сповільнилися.

Нагадаємо:

Реклама:

Акції Tesla переживають шалене зростання - за останні 11 днів вони зросли на 44%, але прибутки компанії скорочуються, що свідчить про необґрунтованість цінового ралі.

Економічна правда.

Реклама: