Фірташ планує оскаржити санкції України в міжнародних судах

Середа, 26 червня 2024, 17:40 -

Компанія Group DF вважає рішення РНБО про продовження санкцій проти її акціонера Дмитра Фірташа спробою чинити тиск на бізнес. Group DF оскаржує санкції в українському суді і має намір звертатися у міжнародні.

Про це йдеться у заяві Group DF.

"Новим рішенням РНБО не запроваджено жодних нових санкцій, мова по суті йдеться про продовження старих. Санкції, введені три роки тому і продовжені зараз, запроваджені несправедливо без будь-якої належної правової процедури чи правової основи і найголовніше - без жодних доказів. Ми впевнені у своїй правоті та заперечуємо санкції в суді", - заявили у Group DF.

Там додали, що адмінсправа №9901/332/21 зараз перебуває на розгляді Верховного Суду України. Group DF зазначає, що судовий розгляд триває три роки, а засідання продовжують переноситися до цього дня.

Реклама:

"На сьогодні, на судових слуханнях, стороною відповідача не було представлено жодних фактів чи доказів будь-якого порушення законодавства акціонером групи або нашим бізнесом, що могло б стати підставою для запровадження санкцій. Тому ми також подаватимемо позов до відповідних міжнародних судів", - йдеться у заяві.

Компанія вважає, що запроваджені санкції є однією із форм тиску на бізнес.

Нагадаємо:

Реклама:

Президент Володимир Зеленський підписав указ про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 24 червня про продовження санкцій проти українських бізнесменів Дмитра Фірташа та Павла Фукса і низки російських олігархів на 10 років.

У 2021 році Зеленський підписав указ про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 18 червня ввести санкції проти 540 компаній та 538 людей – на три роки та безстроково.

Реклама:
Слухайте подкаст "Хроніки економіки" на зручній платформі: