У нас хороших рішень не залишилося: Гетманцев про податки для фінансування ЗСУ

Вівторок, 25 червня 2024, 19:33 -

В Україні не залишилося хороших рішень для фінансування Сил оборони.

Про це повідомив голова Комітету ВР з питань фінансової, податкової та митної політики Данило Гетманцев на Банківському форумі від ЕП.

"Насправді у нас катастрофічна ситуація з видатками на фінансування для безпеки й оборони. У нас величезна діра в бюджеті, і це, певно, не десятки мільйонів, це сотні мільйонів. Це сотні мільярдів, які нам треба зібрати", - заявив він.

За його словами, немає інших рішень для фінансування Сил оборони, крім податків: зробити детінізація для цього недостатньо, вмикати друкарський станок та девальвувати гривню можновладці не збираються.

Реклама:

"У нас, фактично, хороших рішень не залишилося. І ми з вами повинні бути свідомі в цьому", - заявив він.

Нагадаємо:

Через проблеми з опаленням та браком електроенергії взимку відділення "Укрексімбанку" можуть перейти в онлайн-режим роботи.

Реклама:

"Укрсиббанк", більшість акцій якого належить французькій BNP Paribas, працює над зміною політики кредитування, яка зможе дозволити здійснювати кредитування проєктів у оборонному секторі економіки України.

Національний банк України пропонує податковому Комітету Ради збільшити штраф за сприяння незаконним P2P платежам для банків до 5% від обороту.

Генеральним партнером Банківського форуму став UKRSIBBANK BNP Paribas Group, а також Raiffeisen Bank, ПУМБ і страхова компанія "ІНГО".

Економічна правда.

Реклама:
Слухайте подкаст "Хроніки економіки" на зручній платформі: