Компанії, що випускають криптовалюти, увійшли до топ-20 власників держборгу США

Четвер, 20 червня 2024, 17:23 -

Емітенти стейблкоінів (стабільних криптовалют) - Tether (USDT) та Circle (USDC) - володіють казначейськими облігаціями США на суму близько 120 мільярдів доларів, що більше за Німеччину та Південну Корею.

Про це повідомляє CoinDesk.

"Згідно з даними, які відстежує Tagus Capital, емітенти зараз сукупно володіють понад 120 мільярдами доларів у казначейських облігаціях США. Це робить їх 18-ми найбільшими утримувачами боргу США у світі, випереджаючи такі великі країни з позитивним сальдо поточного рахунку, як Німеччина та Південна Корея", - йдеться у повідомленні.

Tether Ltd, емітент USDT, провідної прив'язаної до долара криптовалюти у світі за ринковою вартістю, володіє казначейськими облігаціями на суму близько 91 мільярда доларів, а Circle, емітент USDC, володіє короткостроковими борговими зобов'язаннями США на суму 29 мільярдів доларів, згідно з даними Tagus Capital.

Реклама:

Нагадаємо:

Binance, найбільша у світі криптовалютна біржа, повідомляє про рекордні обсяги торгів Ethereum (ETF) на платформі після схвалення продажу біржових фондів, що торгують ETF.

Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) схвалила перші спотові біржові фонди біткойнів для стимулювання прихильників криптовалюти.

Реклама:

Криптовалютний ринок переживає значне зростання, адже його капіталізація сягнула 2 трильйонів доларів. Це сталося вперше за майже два роки, і основним фактором цього явища є зростання курсу Bitcoin.

Економічна правда.

Реклама:
Слухайте подкаст "Хроніки економіки" на зручній платформі: