Цифрова трансформація України

Енергогігант США готується до виходу з проєктів у Північному морі після 55 років роботи

Четвер, 16 травня 2024, 15:59 -

Американська компанія Chevron заявила, що має намір розпочати продаж своїх нафтогазових активів у Північному морі Великобританії.

Про це пише агентство Reuters.

Рішення Chevron означатиме вихід американського енергетичного гіганта зі старіючого басейну покладів після більш ніж 55 років роботи в цьому регіоні.

Запланований продаж відбувається в той час, коли Chevron готується до придбання компанії-конкурента Hess за 53 мільярди доларів, що, як раніше повідомлялося, включатиме продаж активів по всьому світу на суму від 10 до 15 мільярдів доларів.

Реклама:

"Цей вихід стане останнім кроком у постійному відступі провідних нафтогазових компаній із занепадаючого британського басейну, який став піонером глибоководного видобутку в 1970-х роках, оскільки вони зосереджуються на нових активах по всьому світу", - пише агентство.

Активи Chevron включають 19,4% частку в нафтовому родовищі Clair на заході Шотландських островів, що експлуатується BP.

BP заявила, що розглядає можливість третього етапу розробки родовища, відомого як Clair South, яке є одним з найбільших нерозроблених родовищ у Північному морі.

Реклама:

Видобуток нафти і газу у Великобританії впав з пікового рівня близько 4,5 млн барелів нафти на день наприкінці 1990-х років до близько 1,2 млн барелів у 2023 році.

Нагадаємо:

Найбільша інтегрована енергетична компанія США Chevron веде переговори про укладення контрактів на постачання скрапленого природного газу (СПГ) в Європу терміном до 15 років.

Реклама: