Цифрова трансформація України

Акції банків США та Європи падають на тлі краху Silicon Valley Bank

Понеділок, 13 березня 2023, 16:33 -

США гарантували збереження депозитів банку SVB, проте ці дії не змогли заспокоїти інвесторів щодо становища інших банків по всьому світу: акції провідних банків падають.

Про це пише Reuters.

Так, європейський банківський індекс STOXX впав на 5,8% в понеділок і був на шляху до найбільшого дводенного падіння з березня 2022 року.

Німецький Commerzbank втратив 12,7%, а акції Credit Suisse досягли нового рекордно низького рівня після падіння більш ніж на 15%.

Реклама:

При цьому акції американських банків знизилися на передінвестиційних торгах, а акції Bank of America впали на 3,7%. Менші банки також залишалися під тиском: акції First Republic Bank впали приблизно на 60%, а PacWest - приблизно на 40%.

Водночс індикатор кредитного ризику в банківській системі США, за яким пильно стежать, виріс, як і інші індикатори кредитного ризику в єврозоні. Європейський індекс волатильності підскочив до найвищого рівня з жовтня 2022 року.

Тим часом ціна на золото підскочила до ключового рівня в 1900 доларів, підбадьорена ставками на те, що Федеральній резервній системі США, можливо, доведеться пом'якшити підвищення ставок, оскільки інвестори шукають безпечні гавані, пише Reuters.

Реклама:

Нагадуємо:

Банк Кремнієвої долини (Silicon Valley Bank) став найбільшим банкрутом у США за останні десять років, після того, як його давня клієнтська база технологічних стартапів занепокоїлась і почала забирати депозити.

Американські регулятор закривають Signature Bank, великого кредитора в криптоіндустрії, в спробі стримати поширення банківської кризи.

Федеральна резервна система США надасть додаткове фінансування, аби допомогти банківській системі функціонувати після краху Silicon Valley Bank та Signature Bank.

Президент США Джо Байден виступив з екстреним зверненням на тлі банківської кризи в США та запевнив громадян, що банківська система є безпечною.

Читайте також: Світ панікує через крах Silicon Valley Bank і боїться нової фінансової кризи. Все настільки серйозно?

Економічна правда

Реклама: