Міненергетики хоче створити єдину систему споживачів енергії

Середа, 10 березня 2021, 20:49
 

У Міністерстві енергетики планують створити уніфіковану цифрової систему споживачів енергії, що дозволить "забезпечити захист вразливих споживачів у випадку непередбачуваних обставин чи проблем".

Про це повідомляє Міненергетики на Урядовому порталі.

В.о. Міністра енергетики Юрій Вітренко заявив, що необхідно "створити уніфіковану цифрову систему, як один з ключових елементів сталого розвитку енергетичного сектору". Така система стосуватиметься, насамперед, захисту вразливих споживачів газу, електроенергії, тепла.

Створення  уніфікованої цифрової системи, зазначають у Міненергетики, має стати результатом спільних зусиль низки відомств, зокрема Міненерго, Мінсоцполітики, Мінцифри, Мінфіну, Мінекономіки, АМКУ та Держспоживслужби. Вона міститиме інформацію про споживачів житлово-комунальних послуг, ціни і тарифи, які вони сплачують, обсяги нарахованих їм субсидій тощо.

Реклама:

"В результаті аналізу ми навіть наперед зможемо визначати вразливих споживачів і пропонувати їм разову допомогу у випадку непередбачуваних обставин чи проблем", – розповів Вітренко.

Крім того, як пропонує Міненерго, система матиме сервіси для відслідковування витрат на "комуналку" та їхнього аналізу, а також для зміни постачальника компослуг.

Також зазначається, що система не передбачає зміну механізму комунальних субсидій, що діє наразі. 

До подальшої роботи у відомстві залучатимуть операторів систем транспортування газу та передачі електроенергії, розподільних мереж та інших.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: