"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Україні мають намір заборонити пальмову олію

Середа, 16 травня 2018, 16:20
 

Депутати Верховної Ради прийняли в першому читанні законопроект №3871, який забороняє використовувати в продуктах харчування пальмове масло.

Про це повідомляє AgroPolit.com.

"За" проголосували 233 народних депутати.

Згідно із законопроектом, виробництво і реалізація продукції, яка не відповідає вимогам стандартів норм, правил і зразків, в тому числі продуктів харчування з вмістом пальмової олії, передбачає штраф на посадових осіб підприємств незалежно від форми власності від 20 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Реклама:

Також законопроект передбачає заборону використання пальмового масла у виробництві традиційних молочних продуктів. При цьому заборона на використання пальмового масла в продуктах харчування може викликати збільшення цін.

Авторами законопроекту є Олег Ляшко, Віктор Галасюк, Ігор Мосійчук та Віктор Вовк.

Згідно з пояснювальною запискою, пальмова олія є шкідливим продуктом в харчуванні людини і сприяє підвищенню рівня холестерину в крові.

Відповідні зміни пропонується внести до Кодексу про адміністративні правопорушення, а також закони "Про молоко та молочні продукти" та "Про безпечність та якість харчових продуктів".

Нагадаємо, раніше Верховна Рада підтримала за основу законопроект № 5448-д "Про основні засади та вимоги до органічного виробництва, обороту і маркування органічної продукції".

Законопроект містить загальні основи державного регулювання в сфері органічного виробництва та обігу органічної продукції.

Положення проекту закону регламентують вимоги до виробництва, маркування та обігу органічної продукції, встановлює основні принципи сертифікації органічного виробництва з деталізацією за галузями.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: