Коломойський попросить у держбанків стабілізаційний кредит

П'ятниця, 25 січня 2013, 13:05

"АероСвіт"  має намір ініціювати випуск додаткової емісії акцій і хоче отримати стабілізаційний кредит з державних банків.

Про це йдеться в повідомленні авіакомпанії, передає Центр транспортних стратегій.

"Одним з інструментів збереження авіакомпанії та недопущення її банкрутства могла б стати додаткова емісія акцій за участю всіх акціонерів, включаючи державу в особі Фонду держмайна", - зазначає авіакомпанія.

Іншим кроком, який дозволив би відновити платоспроможність перевізника, оптимізувати його операційну діяльність, зберегти колектив і погасити найбільш критичну частку боргових зобов'язань, могло б стати виділення "АероСвіту" через державні банки стабілізаційного кредиту, наголошується в повідомленні.

Реклама:

Авіакомпанія пропонує предметно розглянути ці пропозиції на засіданні наглядової ради за участю представників ФДМ, яке відбудеться 29 січня цього року, і зробити конкретне рішення для його подальшої постанови зборами акціонерів.

Як повідомлялося, раніше прес-служба авіаперевізника заявила, що кошти авіакомпанії "АероСвіт" на всіх рахунках в українських банках 22 січня 2013 арештовані згідно з постановою управління Державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Київській області, прийнятому в порушення законодавства.

Раніше, 29 грудня 2012 Госпсуд Київської області ухвалив рішення про порушення провадження у справі про банкрутство ПАТ Авіакомпанія "АероСвіт" і ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: