Україна зайняла 44 місце в світі за якістю продуктів харчування
Україна посіла 44 сходинку в рейтингу країн за доступністю для населення та якістю харчових продуктів.
Рейтинг складений The Economist Intelligence Unit, передає "Тиждень".
Всього в рейтингу було досліджено 105 країн.
Для ранжирування експерти вибрали індекс "впевненості в їжі": тобто, коли люди в будь-який час мають фізичний, соціальний та економічний доступ до достатньої і поживної їжі, що відповідає їх дієтичним потребам для здорового та активного життя.
Основними показниками індексу "впевненості в їжі" стали: доступність (витрати сім'ї на споживання їжі в порівнянні з іншими витратами), наявність (достатня пропозиція, постачання їжі в середньому в день), якість і безпека продуктів (дотримання харчових стандартів).
Оцінка здійснювалася за шкалою в 100 балів.
Найвищі показники за доступністю та безпекою продуктів були зафіксовані в США (89,5).
Другу і третю сходинки посіли Данія (88,1) і Норвегія (88).
На четвертому місці опинилася Франція (86,8), а на п'ятому - Нідерланди (86,7).
У десятку кращих увійшли також Австрія, Швейцарія, Канада, Фінляндія і Німеччина.
Гірша ситуація з наявністю харчових продуктів, в Демократичній Республіці Конго (18,4).
На останніх щаблях рейтингу опинилися також Чад (20,2), Бурунді (22,9), Гаїті (24,5), Мадагаскар (26,3), Ефіопія (26,4), Танзанія (26,8), Малаві (27,3), Того (27,5), Судан (27,6).
Україна в рейтингу зайняла 44-у сходинку, випередивши Таїланд, Болгарію, Перу, Казахстан, Азербайджан і Таджикистан.