Українська правда
Підтримай нас, щоб ми без обмежень могли продовжувати роботу – долучайся до Клубу УП!
Підтримай роботу журналістів

"Рослинні жири – найменше зло": стало відомо, що додають у молочку на базарах

Артур Крижний — 5 лютого, 13:00
Рослинні жири – найменше зло: стало відомо, що додають у молочку на базарах
Getty Images

Українцям краще не купувати молочні продукти на ринках, бо виробники часто нехтують тим, що додавати у склад продукції.

Про це розповів виконавчий директор Спілки молочних підприємств Арсен Дідур в інтерв'ю ЕП.

"Знаю на ринку різних вундеркіндів і розумію, на що вони здатні. Скажімо так: рослинні жири – це найменше із зол, що може бути в тій продукції", - повідомив він.

За його словами, для розкислення деякі виробники використовують соду, а для підняття білка - азот або сечовину.

"Молоко на ринку відрізняється відсутністю мікробіологічної чистоти та контролю за наявністю антибіотиків", - продовжив Дідур.

Він підкреслив, що купувати таке молоко – це об’єктивно ризикувати власним здоров’ям.

"У молоці від населення як мінімум мільйон соматичних клітин (мікробів). У молоці, яке приймається в Європейському Союзі від фермерів, повинно бути не більше 50 тисяч", - підсумував він.

Про те, чи зникнуть українські сири, чому ціни на молоко і масло ростуть, а пакування зменшується, читайте в інтерв'ю: "70% переробників "калампуцять" щось у хатах". Голова спілки молочників про корів, вартість масла і диктат супермаркетів

молоко