Український експорт: вікно відкривається?

Ціни на нафту у світі продовжують падати

Вівторок, 3 вересня 2024, 11:33 -
 
getty images

Ціни на нафту падають, оскільки занепокоєння щодо попиту затьмарюють зупинку лівійського експорту.

Про це повідомляє Reuters.

Ціни на нафту марки Brent впали через повільне економічне зростання в Китаї, найбільшому у світі імпортері сирої нафти, що збільшило занепокоєння щодо попиту, який затьмарив вплив зупинки видобутку та експорту з Лівії.

Ф'ючерси на нафту Brent впали на 17 центів, або 0,2%, до 77,35 дол за барель. Ф'ючерси на нафту West Texas Intermediate, зросли на 50 центів, або на 0,7%, до 74,05 дол за барель.

Реклама:

Повідомляється, що індекс менеджерів із закупівель (PMI) Китаю в серпні досяг шестимісячного мінімуму. Країна повідомила про зниження нових експортних замовлень у липні вперше за вісім місяців, а ціни на нове житло зросли в серпні найнижчими темпами цього року.

У Лівії експорт нафти в основних портах був припинений у понеділок, а видобуток по всій країні скорочено, повідомили Reuters шість інженерів, продовжуючи протистояння між ворогуючими політичними фракціями щодо контролю над центральним банком і доходами від нафти.

Тим не менш, деяка пропозиція має повернутися на ринок, оскільки вісім членів Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) і її філії, відомі як ОПЕК+, планують збільшити видобуток на 180 000 барелів на добу в жовтні. Згідно з джерелами в галузі, цей план, швидше за все, буде реалізовано, попри проблеми з попитом.

Реклама:

Нагадаємо:

Нафта продовжує втрачати в ціні на слабких даних з Китаю, перспективі збільшення пропозиції ОПЕК+.

Реклама: